Referenties

Verhalen

Relaties van Jaeger aan het woord

We geven graag inzicht in wat er speelt bij kandidaten en opdrachtgevers. Een kort verhaal geeft een belevingswereld weer. Zo blijkt dat belangen vaak veel overeenkomsten hebben. Wij zijn er om deze belangen te matchen, met als resultaat een win-winsituatie.

Jeroen Warnas
Senior elektronica engineer

Ontwikkelt digitale elektronica van concept tot eindproduct

Kan je iets over jezelf en je bedrijf vertellen?
“Na een academische opleiding elektrotechniek in Enschede ben ik 12 jaar in dienst geweest bij een bedrijf welke communicatie apparatuur ontwikkeld. Na 4 jaar als hoofd van hardware en productontwikkeling was het begin 2021 tijd om mijn eigen pad te volgen en ben ik mijn bedrijf gestart welke zich richt op ontwikkeling van elektronica met een focus op betrouwbaarheid en veiligheid.”

Met welke uitdagingen heb je te maken in je positie als freelancer?
“Als beginnend ondernemer vergt het opbouwen en van een netwerk veel tijd en in een beperkt netwerk is het vinden van een opdracht met een goed persoonlijk en bedrijfsmatig perspectief een uitdaging. Buiten de tijd die deze acquisitie kost is het ook van belang om een risico inschatting te maken of de klant de middelen heeft om de dienst te kunnen (blijven) betalen.”

Hoe kwam je in aanraking met Jaeger Interim Professionals?
“Op een moment was ik bezig met een opdracht waarvan de einddatum in zicht kwam is Bart getipt door een wederzijds contact over de start van mijn bedrijf en de diensten die ik aanbied. Vanaf dat punt zijn we op een prettige manier met elkaar in gesprek geraakt over wat we voor elkaar konden betekenen en welke voorwaardes voor ons beide acceptabel waren.”

Hoe hebben jullie elkaar kunnen helpen?
“Bart heeft mij in contact gebracht met een multinational die ingenieurs zocht voor een interessant nieuw project. Dit contact heeft de start van mijn bedrijf een boost gegeven door middel van een financieel stabiele periode waarin ruimte is voor investering. Buiten het voorgaande aspect heb ik ook meteen grote naam als referentie waarop ik mijn netwerk verder kan bouwen.”Jobert Rijsdijk
Ecoloog & vergunningenspecialist
Wet Natuurbescherming

Werkt bij omgevingsdiensten en andere overheidsorganisaties.

Wat doe je met je bedrijf?
“Met mijn eigen bedrijf Natuurkompas richt ik mij op ecologisch onderzoek en advies op het gebied van natuurwetgeving en -beleid. Mijn werkzaamheden omvatten onder meer het uitvoeren van quickscans, soortgerichte inventarisaties, het opstellen van rapportages, maar ook vergunningverlening in het kader van de Wet natuurbescherming gericht op zowel soortenbescherming als gebiedsbescherming.”

Met welke uitdagingen krijg je te maken als zelfstandig adviseur in deze branche?
“Mijn uitdagingen zijn denk ik hetzelfde als zelfstandigen in andere branches; ik kom onvoldoende toe aan het zoeken naar nieuwe opdrachtgevers. Het is eerlijk gezegd ook niet mijn favoriete bezigheid. Het is dan prettig dat er partijen zijn die mijn netwerk aanvullen en die een match kunnen leggen tussen mijn wensen en die van de opdrachtgever.”

Hoe kwam je in aanraking met Jaeger?
“Ik ben door Jaeger benaderd voor een functie bij een opdrachtgever van hen. Tijdens de kennismaking merkte ik dat er wel een klik was. Daarbij leken ze een netwerk te hebben bij overheidsorganisaties. De voorwaarden voor samenwerking waren verder goed en transparant, dus ik heb besloten om met ze in zee te gaan.”

Hoe hebben jullie elkaar kunnen helpen?
“Binnen enkele weken na het eerste contact had ik mijn eerste opdracht binnen. Deze paste goed bij mijn wensen en vaardigheden. De lijn met de uiteindelijke opdrachtgever is ook kort en Jaeger ondersteunt mij waar nodig. Parallel aan de bestaande opdracht kijken ze ook uit naar aanvullende opdrachten zodat ik mij daar geen zorgen over hoef te maken en me volledig kan richten op de inhoud.”Krista Zwiggelaar-Meijer
Teamleider regulering leefomgeving, team natuur

Geeft leiding aan een team van ongeveer 25 specialisten.

Wat is je rol bij de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord?
“Ik ben teamleider Regulering Leefomgeving, team natuurbescherming. Het team waar ik deel van uitmaak bestaat uit 25 specialisten op het gebied van de Wet natuurbescherming. Naast dat ik verantwoordelijk ben voor de kwaliteit van de producten die wij afgeven, bepaal ik samen met de afdelingsmanager de koers van het team en draag ik zorg voor de interne procedures. Met de teamleiders van de andere afdelingen stem ik af zodat de samenwerking op de raakvlakken soepel verloopt.”

Wat zijn voor jou de overwegingen om te kiezen voor de inzet van interim specialisten?
“De omgevingsdienst is een kennishuis en heeft daarom veel experts werkzaam. Als iemand weggaat, uitvalt, of als er bijvoorbeeld wetswijzigingen aankomen, kan het zijn dat we niet voldoende capaciteit hebben of deze niet snel genoeg via de reguliere kanalen kunnen verwelkomen. Op dit moment is het goed dat er externe specialisten zijn die bij kunnen springen.”

Waar zit de toegevoegde waarde van werving & selectie specialisten zoals Jaeger?
“Om snel de juiste mensen te vinden die niet via het reguliere kanaal te verkrijgen zijn. Bedrijven en mensen met netwerk, aanvullende aan de onze, die snel kunnen schakelen en die ervoor zorgen dat een tijdelijke positie met de juiste persoon wordt ingevuld. Dit alles met inachtneming en borging van de regels.”Bert van Adrichem
Ecoloog & vergunningenspecialist
Wet Natuurbescherming

Werkt voor omgevingsdiensten en Provincies.

Je bent al in 2008 voor jezelf begonnen. Wat waren destijds je overwegingen om dit te doen en wat is je ervaring met “freelancen”?
“Een groot voordeel van freelance werken is dat je veelal een diversiteit aan opdrachtgevers en opdrachten hebt. Vaak werk je parallel aan meerdere opdrachten en vanuit verschillende invalshoeken. Verder is het ook interessant om te zien dat je “best practices” en kennis kunt uitwisselen. Zo kan je als freelancer extra meerwaarde creëren voor je opdrachtgevers.”

Hoe kom je aan nieuwe opdrachten?
“Ik heb een netwerk opgebouwd en meestal volgt de vraag vanuit mijn netwerk. Wat ik wel zie is dat dit dan ook wel vaak de meer gebruikelijk opdrachten zijn waar over het algemeen over de hele linie veel behoefte aan is bij Omgevingsdiensten. Dit betreft bijvoorbeeld het verlenen van vergunningen Wet natuurbescherming. Hoewel dit belangrijk en leuk is, is het ook altijd fijn om een gezonde mix te hebben in je werk.”

Wat is de meerwaarde van een bemiddelaar in jouw ogen?
“Als een bemiddelaar proactief is dan biedt het de mogelijkheid om voor mij op zoek te gaan naar een opdracht waar ik op dat moment de meeste behoefte aan heb. Dit is dan uit te lijnen met mijn eigen doelstellingen. Een goede opdracht vinden is tijdrovend en niet altijd het leukste om te doen en samenwerking met een partij zoals Jaeger biedt dan uitkomsten.”Erik Herijgers
FPGA Specialist

Werkt voor diverse technologiebedrijven in de high-tech industrie.

Kan je iets over jezelf en je bedrijf vertellen?
“Na 18 jaar trouwe dienst als allround elektronicus bij diverse Philips takken heb ik in 2007 mijn eigen bedrijf opgericht. Zoals de naam al doet vermoeden, heb ik me gespecialiseerd in FPGA’s. Ik zag dat er markt was voor het inhuren van mensen met veel kennis van VHDL en Verilog voor het ontwerpen van FPGA’s. Sindsdien is de complexiteit van deze digitale chips alleen maar toegenomen wat resulteert in veel vraag naar dit vak.”

Wat gebeurde er nadat je beschikbaar kwam vanuit je vorige opdrachtgever?
“Mijn opdracht van destijds zou worden verlengd, maar vanwege de Corona crisis ging dit op het laatste moment niet door. Hierdoor ontstond ruimte in de agenda voor een andere opdracht. Op dat moment was er reeds contact met Jaeger over een mogelijke nieuwe opdracht bij een groot technologiebedrijf in Twente.”

Hoe kwam je in aanraking met Jaeger?
“Ik ben benaderd door Bart en hij had een paar concrete aanvragen lopen voor iemand in mijn vakgebied. Na het uitwisselen van gegevens en een paar gesprekken heeft Bart mijn diensten aangeboden bij de meest geschikte opdrachtgever. De kracht van een goede intermediair is dat deze beschikt over de juiste kennis van zowel de opdrachtgever als de freelancer zodat je daardoor meteen op de goede plaats terecht komt. Dat is bij Jaeger zeker het geval.”

Hoe hebben jullie elkaar kunnen helpen?
“Bart heeft hij mij in contact gebracht met mijn huidige opdrachtgever. We hadden van beide kanten meteen een goede klik. Ondanks de grote woon/werk afstand kwamen we er toch snel uit. Dus al met al, ben ik nog steeds tevreden met de manier van samenwerken met Jaeger.”Yves L’Ortije
eigenaar bij Tri-Lectronics

Zet zijn expertise op het gebied van elektronica en embedded systems in om samen met de opdrachtgever innovatieve producten en systemen te ontwikkelen.

Kan je iets over jezelf en je bedrijf vertellen?
“In Utrecht heb ik de opleiding HBO-elektrotechniek gevolgd. Tijdens de opleiding heb ik mij gefocust op het begeleiden van projecten, ontwikkelen van producten en certificering hiervan. Inmiddels zijn we vele producten verder en is er vijf jaar ervaring met productontwikkeling (opleiding zelf en het werk hiervan niet meegerekend). De opdrachten lopen uiteen maar zijn voornamelijk voor de professionele en industriële markt, denk hierbij aan sensoren, dataloggers, embedded besturingen en high power wireless charging.”

Met welke uitdagingen heb je zoals te maken in je positie als freelancer?
“Als kleine zelfstandige heb je niet de tijd om heel actief acquisitie te doen omdat je doorgaans meer dan fulltime met een opdracht bezig bent. Verder kost het onderhouden van een groot netwerk veel tijd en je moet het ook leuk vinden. Ik houd mezelf liever bezig met techniek en technische oplossingen. Uiteraard blijf ik wel graag bezig bij nieuwe klanten. In het verleden heb ik wel eens met recruiters gewerkt maar die begrepen mijn wensen niet altijd omdat ze niet aan de andere kant van de tafel hebben gezeten. Dan heb ik het idee dat ze mij niet helemaal begrijpen.”

Hoe kwam je in aanraking met Jaeger Interim Professionals?
“Ik kende Jaeger al uit mijn netwerk en we werken al een tijdje samen aan elektronica -en software-ontwikkelprojecten bij Barts andere bedrijf. Bij relevante projecten of bij plotselinge pieken in opdrachten word ik daarbij betrokken. Ik haal veel plezier uit het werken aan verschillende producten en spring dan ook graag bij voor een project. Soms is dit het afronden van een layout en soms is dit de engineering van het hele product. De communicatie met Jaeger en de engineers is duidelijk en de lijnen zijn kort wat snel schakelen mogelijk maakt.”

Hoe hebben jullie elkaar kunnen helpen?
“Ik wil graag groeien met mijn bedrijf en heb ook engineers aangenomen. Daarom ben ik op zoek naar continuïteit en opdrachtgevers in de buurt van mijn bedrijf in Houten. We hebben samen gekeken welke bedrijven aansluiten bij mijn vaardigheden en welke bedrijven op zoek waren naar een freelancer. Zo ben ik via Jaeger bij een opdrachtgever aan het werk gekomen. Daarnaast weet Jaeger welke elektronica-en softwareoplossingen ik in eigen huis ontwikkeld heb en zetten we die ook samen in de markt.”Jacqueline Slaap
Senior Resource Consultant

Senior resource consultant bij Sourcepower, het sourcing bedrijf van Ordina.

Kan je iets over jezelf en je bedrijf vertellen?
“SourcePower is gevestigd in Nieuwegein en is onderdeel van Ordina. Ik ben samen met het gehele team verantwoordelijk voor het vinden en matchen van geschikte kandidaten op de IT-opdrachten van de klanten van Ordina. Dit kunnen naast eigen mensen indien beschikbaar zowel freelancers als kandidaten van leveranciers zijn. Ik sta opgesteld voor het .Net en SAP-expertisegebied.”

Met welke uitdagingen krijgen je binnen Sourcepower te maken?
“Binnen SourcePower hebben we een groot netwerk van professionals en leveranciers. We werken ook samen met betrouwbare kleinere partijen die bij verscheidene klanten ook kandidaten mogen aanbieden. Vooral als er een zeer hoge tijdsdruk is, is dat prettig. Hierdoor wordt ons netwerk vergroot en zijn wij beter in staat de vraag op tijd in te vullen.”

Hoe kwam je in aanraking met Jaeger Interim Professionals?
“Ik werk al een aantal jaren als Resourcer en via een oud-collega van mij meldde Bart Jaeger zich bij mij met een geschikte kandidaat voor een .NET positie. Wij hebben kennisgemaakt en ik had het idee dat ze goed wisten waar ze over spraken. Ik merkte dat ze een duidelijke IT-achtergrond hebben en het contact was zeer transparant wat voor mij een vereiste is. Verder merkte ik ook dat ze veel ervaring hadden met Werving en Selectie waardoor ik met Jaeger in zee durfde te gaan.”

Hoe hebben jullie elkaar kunnen helpen?
“Wij hebben tijdens onze kennismaking de kandidaat besproken en deze bleek alle skills te hebben voor de functie die wij open hadden staan. Ik heb de kandidaat direct aangeboden. Onze opdrachtgever was meteen enthousiast en inmiddels is hij daar succesvol aan het werk. Ik heb geregeld contact met Jaeger om te kijken waar we elkaar kunnen helpen en hoe we elkaar kunnen versterken.”Daniël Kaya
Senior Software Engineer

Werkt voor grote opdrachtgevers aan complexe systemen en zet zijn eigen kassasysteem in de markt.

Kan je iets over jezelf en je bedrijf vertellen?
“In Enschede heb ik de opleiding Hogere Informatica gevolgd. Tijdens de opleiding heb ik met meerdere programmeertalen gewerkt maar het voornaamste was Java. Inmiddels heb ik mij gespecialiseerd in C# .NET en heb zo’n 12 jaar professionele ervaring (programmeer al sinds de middelbare school, dus eigenlijk nog een stuk langer). Na een tijdje voor een werkgever gewerkt te hebben besloot ik in 2012 om volledig voor mezelf te beginnen. Opdrachten waren er genoeg. Een van mijn interessantste klanten is de Belastingdienst. Hier heb ik meegewerkt aan de Toeslagen backoffice systemen in C# met meerdere DevOps teams.”

Wat gebeurde er nadat je beschikbaar kwam vanuit je vorige opdrachtgever?
“Na een periode van ruim 3.5 jaar bij de Belastingdienst was het tijd voor iets nieuws. Toen ik eenmaal op LinkedIn de melding heb geplaatst dat ik beschikbaar was ben ik direct benaderd door veel recruiters uit binnen- en buitenland. Wat opviel is dat veel recruiters maar weinig weten van de materie en technologieën. Het nut van recruiters is er echter wel degelijk. Zij hebben bestaande connecties en directe lijntjes met opdrachtgevers (althans, de meeste). Acquisitie kost veel tijd en veel bedrijven hebben vaste brokers waar ze zaken mee doen. Als freelancer heb je die tijd niet altijd, vind je het niet leuk of je bent er minder goed in.”

Hoe kwam je in aanraking met Jaeger Interim Professionals?
“Ik ben benaderd door Jaeger (Bart). De manier van communicatie beviel mij al direct. Een persoonlijke benadering en niet een standaard mail die je van de meeste recruiters krijgt. Daarnaast is Jaeger gevestigd in de buurt waardoor we makkelijk en snel aan tafel konden zitten voor een kennismaking zonder direct iets concreets te hebben. Jaeger is zelf al jaren actief in de branche en dat proef je tijdens een gesprek. Wat mij betreft onderscheiden ze zich daarmee. Zeker omdat ze aan beide kanten van de tafel zitten, zowel opdrachtgever als opdrachtnemer. Dat noemen we nu ondernemerservaring. De combinatie van het netwerk, ervaring, proactieve houding en goede gesprekspartner wekt bij mij vertrouwen op en dat werkt voor mij.”

Hoe hebben jullie elkaar kunnen helpen?
“Na een interessante kennismaking heb ik mijn wensen kunnen aangeven. Jaeger is aan de slag gegaan en na een paar voorstellen kreeg ik binnen een aantal weken een erg interessante vacature aangeboden. Ik ben daarop ingegaan. Samen hebben we mijn CV doorlopen en waar nodig aangescherpt. We hebben verder aanvullende informatie gegeven die de opdrachtgever in staat stelde de mogelijkheden goed te overwegen. Er volgende een uitnodiging en na een interessant gesprek kreeg ik een aantal dagen later de opdracht aangeboden.”Wilfred Van Viegen
Adjunct-directeur

Adjunct-directeur bij Kliko Waste Technology Service, specialist in afvalverzamelingsoplossingen.

Wat zijn de activiteiten van Kliko WTS?
“Kliko WTS levert geautomatiseerde oplossingen waarmee efficiënt afval wordt ingezameld en opgehaald. Dit wordt gedaan met slimme ondergrondse containers met vullingsgraadmeting. Deze kunnen gekoppeld zijn aan een geautomatiseerd planningsysteem voor de afvalservice. We ontwikkelen een deel van de elektronica en software voor deze oplossingen in eigen huis.”

Met welke uitdagingen krijgen je binnen Kliko WTS te maken met het oog op het verkrijgen van voldoende en juiste expertise?
“We hebben vaak te maken met aanbestedingen en bij gunning kan het opeens druk worden. We hebben een kern van kennishouders in vast dienstverband maar hebben bij pieken flexibele capaciteit nodig. Het is een grote uitdaging om de juiste mensen te vinden en er is vaak weinig tijd voor. Het is dan prettig op partijen te kunnen terugvallen waarvan ik weet dat ze de juiste expertise kunnen aanleveren.”

Hoe kwam je in aanraking met Jaeger?
“Ik werk al meer dan vijf jaar samen (red. in samenwerking met DynaTron) met het oog op de ontwikkeling van elektronica en embedded software voor onze afvalsystemen. Aangezien we destijds behoefte hadden aan een flexibele inzet van embedded en elektronica engineers op locatie bij ons in Veenendaal kwam Bart op eigen initiatief met een geschikte kandidaat.”

Hoe hebben jullie elkaar kunnen helpen?
“Jaeger heeft zelf de behoefte geïdentificeerd bij ons. Hij heeft de kandidaat in eerste instantie voorgesteld op de mail en we hebben hem in het directieteam beoordeeld. Daaropvolgend hebben we een gesprek gehad wat mijn positieve beeld versterkte. Ondertussen is de kandidaat gestart en naar tevredenheid ingezet bij ons bij R&D-trajecten.”Steven Kane
Medior elektronica engineer

Werkt voor medische technologiebedrijven en voor de high-tech industrie.

Kan je iets over jezelf en je bedrijf vertellen?
“Ik kom uit Nieuw-Zeeland en heb daar op HTS-niveau elektronica afgerond aan de University van Waikato. In 2010 ben ik naar Nederland gekomen. Ik ben gelijk begonnen als elektronica engineer en heb zo’n vijf jaar bij SolMates gewerkt. Sinds 2015 ben ik zelfstandig. Ik werk voor medische technologiebedrijven en bedrijven in de high-tech industrie. Ik ben gespecialiseerd in elektronica maar ben ook aardig thuis in C.”

Wat gebeurde er nadat je beschikbaar kwam vanuit je vorige opdrachtgever?
“Ik heb niet altijd voor acquisitie en ik houd me liever bezig met de technologie. In mijn netwerk geef ik altijd aan dat ik wel voor nieuwe opdrachten beschikbaar ben. Soms duurt het wat langer voor ik een opdracht krijg en dan ga ik wat actiever in mijn netwerk rondvragen. Vaak mondt daar dan werk uit.”

Hoe kwam je in aanraking met Jaeger?
“Via de netwerkvraag kwam ik bij Jaeger uit. Ik sprak een wederzijdse kennis – een CTO van een technologiebedrijf in de regio – en gaf hem aan dat ik wel nieuwe klussen kon gebruiken. Hij sprak op zijn beurt Jaeger weer en zo zijn we met elkaar in contact gekomen. We hebben afgesproken en we hadden een goede klik. Ze weten ook goed wat ik zoek en kennen het vakgebied. Doordat Bart zelf ook teams formeert voor zijn eigen bedrijf denk ik dat hij de goede match voor mij en zijn klanten kan leggen.”

Hoe hebben jullie elkaar kunnen helpen?
“Na het gesprek is Jaeger voor me aan de slag gegaan en volgende er snel gesprekken en een paar opdrachten. Het contact verloopt nog steeds goed. Ze hebben een goed netwerk in Twente en ik ben ook van plan om de toekomst langdurig samen te werken met Jaeger.”

Senior engineering manager

Heeft de dagelijkse leiding over een team van 30 hightech specialisten.

Wat zijn jullie activiteiten?
“We maken deel uit van een multinational die zicht richt op aerospace, transport en defensie & beveiliging. De Nederlandse vestiging waar ik werkzaam ben is gefocusseerd op hightech oplossingen voor het laatstgenoemde segment. Ik ben verantwoordelijk voor de afdeling die zich richt op de ontwikkeling van onze complexe systemen.”

Met welke uitdagingen krijgen je binnen jullie bedrijf te maken met het oog op het verkrijgen van voldoende en juiste expertise?
“De projecten waaraan wij werken kenmerken zich door een hoge complexiteit. We hebben behoefte aan engineers die echt ervaring hebben gemaakt binnen een specifieke discipline. De beschikbaarheid van deze specialisten is beperkt. Daar komt bij dat we door grote opdrachten die opeens kunnen vallen, snel veel mensen nodig hebben; om die reden werken en we ook met freelance-specialisten.”

Hoe kwam je in aanraking met Jaeger?
“Een collega van mij had al een tijd contact met Jaeger / DynaTron. Ze zitten net als wij in de regio en er waren al vaker waren samenwerkingsverbanden verkend. Een tijdje terug waren we op zoek naar een engineer en toen meldde Jaeger zich weer bij ons en zijn we in gesprek gegaan.”

Hoe hebben jullie elkaar kunnen helpen?
“Doordat Jaeger zelf ook kennis heeft van technieken waarmee wij werken begrijpen ze onze uitvraag goed. Ze kwamen dan ook snel met een geschikte kandidaat. We hadden een uitstekende klik met de voorgestelde kandidaat en hij had veel kennis en ervaring. Daardoor kan hij zelfstandig werken en is hij ook tijdens de COVID-19 periode effectief in te zetten en worden de kosten gerechtvaardigd.”